info@mikepotter.nl
Mike Potter - Assurantieportefeuilles
Mike Potter - Assurantieportefeuilles
Mike Potter - Assurantieportefeuilles
Menu

Verkoop

De aanpak

Bij de verkoop van een assurantieportefeuille gaat het om het vinden van de juiste koper, het maken van sluitende afspraken, een goede verkoopprijs en een doortimmerd contract.

In mijn jarenlange ervaring als makelaar in assurantieportefeuilles heb ik een omvangrijk netwerk van kopers opgebouwd. Allemaal partijen die serieus zijn en met wie ik persoonlijk heb kennisgemaakt. Meestal zit de juiste koper daar bij. De juiste koper is de koper die het grootste belang heeft bij de portefeuille en dat heeft dan weer positieve invloed op de prijs.

Ik wijs de weg in het gehele proces. Analyseer, onderhandel, adviseer en bemiddel. Ik begeleid de besprekingen en zorg voor duidelijke afspraken. Die afspraken leg ik vast in een koopovereenkomst. Omdat het meestal gaat om de verkoop van een portefeuille als zelfstandig activum is de gang naar een notaris niet nodig. Tenzij er aandelen worden verkocht. Maar de meeste kopers willen geen aandelen, alleen de portefeuille.

Met een geanonimiseerd verkoopmemorandum zet ik de portefeuille in de markt. Daarmee weten potentiële kopers precies waar ze aan beginnen. Dat houdt een fors aantal ‘goudzoekers’ buiten de deur en het voorkomt dat de naam van een verkoper gaat ‘rondzingen’.

De kosten

Het opstellen van de inventarisatie en het verkoopmemorandum brengt kosten met zich mee. Deze zijn afhankelijk van de omvang van de portefeuille en komen meestal uit op een bedrag van rond de 2.000 Euro excl. de BTW. Dit kan meer zijn voor grote en minder voor kleine portefeuilles.

Begeleiding van het verkooptraject doe ik bij voorkeur op basis van no-cure-no-pay. Ook kan begeleiding op basis van bestede uren of een combinatie van beide. Dat bespreek ik graag. Bij bemiddeling op basis van 'no-cure-no-pay' breng ik bij een geslaagde transactie 2 % van het transactiebedrag in rekening met een minimum van 5.000 Euro excl. BTW.

Over het algemeen vraagt het verkooptraject 6 maanden vanaf de datum van de opdracht tot de verkoopprijs is ontvangen. Soms gaat het, vooral bij kleine portefeuilles, sneller.

Voor het opstellen van het verkoopmemorandum heb ik een heleboel gegevens nodig. Vraag daarom mijn inventarisatiedocument aan. 

Klik hier om in contact te komen

Mike Potter
Barchman Wuytierslaan 81 - 38
3819 AB Amersfoort
06-53 11 60 33
info@mikepotter.nl

Samen met jou als ondernemer wil ik het
beste resultaat behalen bij één van de
belangrijkste beslissingen in je leven.